Welk idee u ook heeft voor de (ver)bouw van uw bedrijfsruimte of woning.  De Verbouwregisseur denkt graag mee om uw ideeën uit te werken en concreet te maken. Want er zijn allerlei zaken waar u rekening mee dient te houden. Allereerst moeten uw plannen vorm krijgen. Zo adviseren wij u over de materiaalkeuze, leggen de gewenste kwaliteit vast en kijken wij samen met u realistisch naar uw wensen en het beschikbare budget. Daarnaast ondersteunen wij u bij het vergunningstraject. Soms is een melding voldoende, maar als u een vergunning moet aanvragen zult u ook bouwtekeningen en constructieberekeningen moeten aanleveren. Ook hierbij kunt u rekenen op de gespecialiseerde hulp van De Verbouwregisseur.

Werkzaamheden


Van idee tot bouwtekening en bouwplanning.

De aanvraag van een bouwvergunning.

idee

idee

Van idee tot plan

Samen met De Verbouwregisseur kunt u van uw ideeën en wensen een concreet plan maken. Dit is fijn want hiermee kunnen gerichte offertes worden aangevraagd en krijgt u meteen duidelijkheid over wat er wel en niet mogelijk is binnen uw budget.

Omdat er in deze fase nog van alles aan uw plannen kan veranderen komen wij eerst graag langs om samen uw situatie te bekijken en uw wensen en ideeën door te spreken. Wij denken dan direct met u mee en helpen uw ideeën vorm te geven. Dit eerste gesprek is vrijblijvend en kost u niets.

Wij helpen u bij:

 • Het vormgeven van uw ideeën.
 • Het bepalen van de gewenste kwaliteit.
 • Het opstellen van een programma van eisen.
 • Het inzicht krijgen in de verbouwmogelijkheden binnen uw budget.
 • Het effectief inzetten van uw budget.

Wilt u gaan verbouwen? Maak een afspraak via ons formulier of bel ons op 085 - 273 81 16 voor advies en tips!

Technische uitwerking

Wanneer uw verbouwplan op hoofdlijnen bekend is, kan De Verbouwregisseur deze op detailniveau verder uitwerken. Voor meerdere doeleinden is het noodzakelijk ontwerptekeningen en berekeningen te maken. Hiermee wordt zowel de esthetische als de technische kwaliteit vastgelegd. Samen met u worden keuzes gemaakt over toe te passen materialen. Ook wordt aandacht besteed aan functionaliteit en de constructieve veiligheid en brandveiligheid. Veelal heeft een verbouwing een multidisciplinair karakter: het uitvoerend bouwteam bestaat uit schilders, timmerman, metselaar, stukadoors, elektriciens, loodgieters, dakdekker, hovenier, etc. Voor iedere discipline moet duidelijk worden gemaakt wat zij moeten aanbieden en maken. Dat vraagt specifieke kennis die De Verbouwregisseur bezit. Een goede technische uitwerking vergemakkelijkt de vergunningsaanvraag en resulteert in goede prijsvorming door de uitvoerende partijen.

Vergunningsaanvraag

Weet u niet of u een vergunning nodig hebt voor uw verbouwplannen? De Verbouwregisseur kan eenvoudig een vergunningscheck voor u uitvoeren. Dit is belangrijk om te weten, wanneer u een vergunning moet aanvragen zorgt dit namelijk voor een extra kostenpost in uw verbouwbegroting. Daarnaast kan het vergunningstraject extra tijd in beslag nemen. Dit komt omdat u afhankelijk bent van de reactietijd van de gemeente.

Afhankelijk van de omvang van uw verbouwing zult u meer of minder (technische) stukken moeten aanleveren. Deze gaan bijvoorbeeld over de esthetische kwaliteit (ten behoeve van de Welstandcommissie), constructieve berekeningen en de brandveiligheid. Voor een vergunningsaanvraag is echt een specialist nodig.

Wanneer u de vergunningsaanvraag overlaat aan De verbouwregisseur bent u verzekerd van een soepele aanvraag.

Bent u benieuwd of u voor uw bouwplannen een vergunning nodig heeft? Bel ons dan op 085 - 273 81 16 of stuur een email via ons formulier.

Neem contact met ons op!

  De velden met een (*) zijn verplicht!

  Uw naam *

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer *

  De Verbouwregisseur kan mij helpen met *
  Het uitwerken van een ideeDe vergunningsaanvraagBegeleiding tijdens de voorbereidingBegeleiding tijdens de bouwHet oplossen van een bouwconflictOverige zaken

  Uw opmerking