Helaas maken wij het nog te vaak mee dat er tijdens de bouw een conflict ontstaat tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Dit kan liggen aan een aannemer die zijn afspraken niet nakomt, maar kan ook zijn oorzaak hebben bij hetgeen de opdrachtgever doet of verwacht. Wij komen in de praktijk dan ook hele diverse situaties tegen. Van aannemers die na het incasseren van de aanbetaling met de noorderzon vertrokken lijken te zijn tot aan geschillen over bouwschades.
Wanneer u De Verbouwregisseur inschakelt om uw bouwproject te begeleiden worden deze situaties voorkomen. Is het voor u helaas al te laat? Dan kan bouwmediation ervoor zorgen dat uw project weer op de rails komt.

Bouwmediation

Soms blijken de verwachtingen van partijen dusdanig uiteen te lopen dat er een conflict ontstaat. Of dit nu over de financiële afhandeling gaat of over de afgesproken kwaliteit, een conflict kan de relatie behoorlijk onder druk zetten. Dit terwijl beide partijen baat hebben bij een oplossing en succesvolle afronding van het bouwproject. In die situatie kan mediation een oplossing bieden. Wanneer beide partijen hiervoor open staan wordt er namelijk in meer dan 75% van de gevallen een voor beide partijen aanvaardbare oplossing gevonden.

Hoe gaat mediation in zijn werking?

Bij mediation wordt er met beide partijen tegelijk om tafel gezeten. De mediator is daarbij een deskundige, onafhankelijke derde die het gesprek begeleid en zorgt dat er een constructieve oplossing tot stand komt. Het is dan ook gebruikelijk om de kosten voor mediation te delen zodat er geen belangenverstrengelingen ontstaan.

Wat als mediation niet werkt?

Dan zit er maar een ding op en dat is een juridische procedure. Dit is voor beide partijen geen fijn traject. Vooral als opdrachtgever kunt u in een lastige situatie zitten. U zit in de tussentijd namelijk met alle gebreken opgescheept.

Mediation door De Verbouwregisseur

Frank de Haan van De Verbouwingsregisseur is erkend bouwmedatior en aangesloten bij de De Raad van Mediators. Enkele voorbeelden van situaties waarbij wij kunnen helpen:

 • Conflicten met uw aannemer over de kwaliteit van de opgeleverde werkzaamheden.
 • Schadeafwikkelingen met verzekeringsmaatschappijen.
 • Meer- en minderwerk afrekening na wijzigingen gedurende de bouw.
 • Erfgrens conflicten.
 • Kosten planontwikkeling tussen opdrachtgever en architect welke niet door kan gaan.

Neem contact met ons op

  De velden met een (*) zijn verplicht!

  Uw naam *

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer *

  De Verbouwregisseur kan mij helpen met *
  Het uitwerken van een ideeDe vergunningsaanvraagBegeleiding tijdens de voorbereidingBegeleiding tijdens de bouwHet oplossen van een bouwconflictOverige zaken

  Uw opmerking